Jump to content
mereseydotes

HRV Sport infotainment crash

Recommended Posts

Posted (edited)

Hi! This is going to be long, but I figure I'm more likely to get help if I provide all the details.

So, I bought a 2019 HRV Sport about 3 weeks ago. At first, I plugged in the 5th gen iPod that I'd been using without a problem through an add-on aux jack in my 2008 Fit for about 10 years. After about a week, the iPod froze, which they do every now and again, but it seemed weirdly timed. I restarted it, and it seemed to work fine again.

Then, I found out I could plug a USB stick into the stereo and listen to music through that. I figured it would work better, since it's newer technology. It took longer to start playing than the iPod, but it was fine for a while. Then, I turned on my car one day and, next I looked at the screen, it was black, then the H came up, then I got a GPS warning and it went back to the lowest FM station when it started up again. I called the dealership and they said they could do a hard reset of the system for me and they'd need my car for at least 2 hours, or I could do it by holding in the power button for 30 seconds. I did the hard reset myself.

The next day, I started up the car and the nag screen came on, but it didn't have the OK button. I gave it an extra 30 seconds or so, but it just hung there. So I did another hard reset and then took it to the dealership. I told them I'd already done a hard reset, but that's pretty much all they did. They had my car for 24 hours and claimed to have done a bunch of diagnostics and checked the wires and done the hard reset, and everything was working fine. They also said that they "tried to reproduce the issue." I really don't want to think about what they did to my brand new car while they were doing that.

I decided that maybe the problem was that I was shifting into gear too fast after starting the car and I would just start the car and wait for the nag screen to make sure everything got a chance to load.

It worked fine for about a week, then I started the car, the nag screen came up, then the screen went black and it rebooted itself. I called the dealership and they told me the problem was that I have too many songs on my USB stick (over 3000) and it has to load all of them as soon as the car starts up. That's a pretty stupid way of doing things, but whatever.

I decided to start streaming music from my phone, which I didn't really want to do, cause my phone sucks (moto g6/ android 8.0). The next time I turned the car on, the system crashed again. So I called up the dealership and yelled for a while and they want me to bring it in, which I already did and it didn't fix the problem.

Notice that, until now, all the crashes have been right as I turned the car on. Well, today, I was driving along, towards the end of a ~15 minute  trip, and it crashed in the middle of playing a song. And this is only 2 days after the last crash. Previously, it would crash 2 days in a row, then give me a week's break, so that's really fast.

Does anyone have any ideas? Anyone seen this before?

PS - One more thing - I've tried a couple of times to plug my iPod in again, and I get a charging error that only clears when I restart the car.

Thanks!

Edited by mereseydotes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use | Privacy Policy | Guidelines
We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.